En marxa la primera declaració de la renda per Internet

Hisenda suprimeix la possibilitat de presentar la declaració del IRPF i Patrimoni en paper. Aquesta nova aplicació es farà efectiva a partir de la campanya de la renda del 2018, que s’haurà de declarar entre el 2 d’abril i l’1 de juliol.

Eliminat el paper doncs, només es podrà presentar la declaració per internet, a través del web de l’Agència Tributària, o bé, a través de l’aplicació mòbil que ja funciona des de l’any passat. També es podran presentar presencialment, en format digital, des de les oficines pertinents. Un cop presentada la declaració, però, sí que serà possible imprimir el document físicament. Segons l’agència tributaria, l’objectiu d’aquesta modificació és evitar duplicats en la informació remesa pels contribuents de l’Agència Tributària.

Altres novetats que per exemple es presenten en aquesta nova campanya són que les prestacions de maternitat i paternitat ja no hauran de pagar l’IRPF, i a més a més, les mares treballadores es podran deduir fins a 1.000 euros més, per les despeses de l’escola bressol que se sumen als 1200 euros que ja perceben pels fills d’entre 0 i 3 anys. 

Pel que fa al lloguer de pisos turístics, la nova regulació obliga també a incloure aquests tipus de lloguers, com la plataforma Airbnb, com a rendiment del capital immobiliari.

Aquesta declaració de la renda l’ha de fer tothom que ingressi més de 22.000 euros bruts l’any o treballi per a més d’una empresa, com sol ser el cas dels autònoms, i els seus ingressos superin els 12.643 euros.

El termini de presentació per a les declaracions en què al contribuent li toca pagar acaba l’1 de juliol, però s’han de tenir en compte altres dates com el 26 de juny, data límit per presentar les que són a retornar i s’hagi optat per la domiciliació bancària i el 28 de juny, últim dia per demanar cita prèvia.

Informa: J.Peñaranda