En marxa la campanya contra el mosquit tigre

L’Ajuntament de Mataró inicia una nova campanya contra el mosquit tigre. En aquest sentit des del consistori han començat a revisar i fer tractaments als embornals i a edificis municipals. L’Ajuntament té un programa específic pel control del mosquit tigre que consisteix en inspeccionar els punts de la ciutat que poden ser crítics, per les seves característiques, i també actua per denúncies de la ciutadania, de fet, 2017 van ser atesos un total de 26 avisos, concentrats entre els mesos de maig i desembre. Per altra banda, i pel que fa a inspeccions, durant la campanya de l’any 2017 es van inspeccionar 8.694 punts, entre embornals i reixes dels carrers i d’aquests punts, van haver de ser tractats 4.934 punts amb productes larvicides.

Perquè la campanya sigui efectiva però, cal comptar també amb la col·laboració ciutadana. En aquest sentit es busca fer una feina de conscienciació perquè els persones estiguin atentes a possibles punts de cria dins el seu propi habitatge. De fet, es calcula que el 90% dels llocs on pot criar el mosquit tigre es troben en propietats privades, ja sigui patis, terrasses o altres tipus d’espais oberts.

El mosquit tigre és una espècie invasora que va arribar a Catalunya al 2004 provinent d’Àsia, i a Mataró es van detectar els primers exemplars al 2010. Es tracta d’un insecte de mida petita –més petit que el mosquit comú– de color negre i amb unes ratlles de color blanc. Té un radi d’acció relativament curt, d’uns 400 m des del punt de cria, i és actiu sobretot de dia i prefereix les zones ombrívoles. Els punts de cria són les aigües estancades i la forma més efectiva per combatre’l és evitar, precisament, que criï.
 

Informa: A.Gual