En marxa el projecte que relaciona joves amb Asperger i gent gran

La Fundació Friends va obtenir un premi Fem Mataró per tal de crear un espai de trobada intergeneracional amb gent gran del Casal Jaume Terradas. La directora i una psicòloga de la Fundació han participat a l'Entrevista de Mataró Ràdio

La psicòloga Esther Brecha i la directora de la Fundació Friends, Susanna Díaz, durant l'Entrevista de Mataró Ràdio
La psicòloga Esther Brecha i la directora de la Fundació Friends, Susanna Díaz, durant l'Entrevista de Mataró Ràdio

Dissabte dia 18 és el Dia Mundial de l’Asperger o trastorn de l’espectre autista. L’any 2004 es va crear a Barcelona la Fundació Friends, una associació sense ànim de lucre que treballa per ajudar aquests joves en el seus estudis de secundària i facilitar-los eines per la comunicació social. La Fundació té una seu al carrer Argentona de Mataró des de l’any 2017.

SUSANNA DÍAZ, directora Fundació Friends

Degut a la condició autista, molts joves, a l’adolescència, tenen dificultats a l’hora d’assolir estudis. El propòsit és que cap jove amb autisme, que normalment són joves que tenen unes dificultats concretes, però tenen capacitat intel·lectual i per fer els seus estudis, doncs no volem que cap jove es quedi fora d’aquest circuit, que és un programa que passa a vegades. Els hi donem un entorn per poder estudiar i poder assolir els seus estudis de secundària.

La Fundació Friends és una de les tres entitats que van guanyar un dels premis Fem Mataró que atorga l’Ajuntament de Mataró a través de l’Agència de Suport i Serveis a les Entitats i que es van donar a conèixer durant la Festa del Voluntariat el mes de desembre. El projecte de la Fundació Friends està ja en fase de desenvolupament.

ESTHER BRECHA, psicòloga Fundació Friends

El projecte que nosaltres hem presentat es diu “Connectats”. Que, bàsicament, és un projecte que vincula la gent gran del Casal Jaume Terrades, de Mataró, amb la nostra associació Friends. Construir un espai on es puguin de trobar, de manera intergeneracional, persones d’aquests dos col·lectius.

La tecnologia juga un paper important en aquest projecte. Els joves ensenyaran a utilitzar les noves tecnologies a la gent gran mitjançant unes “tablets”.