En marxa el dispositiu Vetus dels Mossos d’Esquadra per evitar furts a la gent gran

S’activa el dispositiu Vetus dels Mossos d’Esquadra ara que arriba la temporada, entre d’altres, de les pagues dobles dels pensionistes. Aquest dispositiu, també conegut com a Pensió Segura, té com a finalitat evitar els robatoris que es duen a terme, en la gran majoria, a la gent gran.

Tot i que les víctimes que pateixen el furt es troben en un col·lectiu més vulnerable, l’Agent Daniel Teixes, adverteix que tothom pot patir aquest risc i que ens trobem en la temporada on més robatoris es produeixen. Per aquest motiu, la campanya Vetus està dividida en dues fases:

Es recomana no fer el reintegrament sencer de la paga doble, anar acompanyat a l’entitat bancària i, un cop feta l’extracció, dirigir-se directament cap a un lloc segur.

També és clau, evitar el contacte amb gent aparentment sospitosa. Cada cop el modus operandi dels atracadors són més enginyosos; Per exemple la tècnica de l’abraçada, coneguda com el “Teletubbie” i, també, el truc del fals retrovisor.

Amb la informació necessària i el suport del dispositiu Vetus ja activat, és moment de seguir les indicacions que ofereixen els Mossos d’Esquadra i parar atenció.

 

Informa: A.Pérez-Vico