Empresaris i autònoms, pendents de les mesures econòmiques anunciades pel govern espanyol i català

coronavirus

La FAGEM valora positivament les mesures anunciades per l'Estat Espanyol i la Generalitat per ajudar als autònoms i empreses afectades per la crisi del coronavirus. Afirmen que amb el que ja han anunciat les dues administracions queden coberts els autònoms físics, alhora que amb els ERTOS s'assegura que els treballadors puguin seguir cobrant a l'atur, sense cap repercussió laboral un cop acabi aquesta situació excepcional.

Per altra banda afirmen que encara hi ha coses per aclarir. És el cas de la situació dels autònoms no físics, és a dir, aquells que tenen algun treballador al seu càrrec. Per aquest grup, molt ampli també, les mesures no contemplen ajudes i aquesta és sens dubte una de les principals preocupacions del sector a dia d'avui.

Per altra banda des de la FAGEM també s'ha emes un comunicat en el que es demana als ajuntaments de la comarca el compliment de 5 mesures: l'ajornament del pagament d'impostos municipals, la suspensió de taxes, la bonificació proporcional dels cànons vinculats a una concessió, l'acceleració del pagament de factures a proveïdors i l'impuls de plans de reactivació econòmica. Moltes d'aquestes mesures ja s'estan aplicant des de l'Ajuntament de Mataró o s'estan estudiant per ser aplicades.

Informa: A. Gual