Els veïns del carrer Sant Pere demanen que es redueixi el trànsit al seu vial

Els veïns del Carrer Sant Pere han volgut intervenir a l’Audiència Prèvia d’aquest dijous. Insisteixen amb què l’Ajuntament ha d’estudiar la possibilitat de fer el seu vial prioritari per a vianants ja que diuen que cal fer-lo més tranquil, més segur i més saludable. Expliquen que aquest carrer és un eix d’entrada a la ciutat i això, diuen, els crea un mal estar de sorolls i contaminació. Ells ho atribueixen a no tenir prou amplada com per absorbir els fums dels cotxes i comptar amb unes voreres massa estretes com per encabir-hi la circulació de vianants. A més, recorden que en aquest tram s’hi inclou l’Escola Joan Coromines i que nens i nenes hi circulen en repetides ocasions al llarg del dia.

Per tot això han demanat que es facin les proves de pol·lució en hores puntes de trànsit i que s’inclogui el seu cas al futur Pla de Mobilitat de la ciutat. Els veïns proposen solucions a la seva problemàtica i creuen que situar pilones a l’inici del carrer per limitar l’accés o canviar la direcció d’una part del carrer i evitar així que sigui l’accés directe a la ciutat, seria una millora important.

Amb tot conclouen que s’ha de fer un canvi de model de mobilitat i ser conscients que no cal anar amb cotxe fins a les portes de les escoles, les feines o les cases de cadascú. El govern municipal ha respòs a les seves peticions i assegura que el cas del Carrer Sant Pere s’està estudiant i que s’inclourà al Pla de Mobilitat per determinar si cal o no restringir el pas a veïns i comerciants de la zona.

 

Informa: M.Gómez/ J.Masriera