Els valors i les emocions, claus en l'Escola d'Estiu del MEM

El Moviment Educatiu del Maresme torna a organitzar l’Escola d’Estiu, un espai de formació i intercanvi per a docents de tots els nivells educatius de Mataró i comarca. Aquest any l’escola centrarà els seus diversos cursos en la importància que tenen els valors i les emocions dins la tasca diària que es fa als centres. En total són 35 cursos, que es faran tots ells al Tecnocampus, i més de 350 alumnes que es calcula que hi assistiran aquest any. El lema de l’Escola d’Estiu d’aquest any és “Eduquem des del cor” i a través de tots els cursos es busca donar noves eines als docents per connectar amb els alumnes d’una altra forma i promoure la comunicació bidireccional dins l’aula. Així ho explica Carme Civit, presidenta del MEM.

Hi ha dos tipus de cursos, el que tenen una durada de dues setmanes i els que en duren només 1, i tots ells compten amb xerrades, classes lectives i també tallers. Avui s’ha fet l’acte inaugural, en el que hi ha intervingut l’alcalde i president del Tecnocampus, David Bote. Margarita Caballero, coordinadora del MEM, explica com s’ha planificat aquest any l’Escola d’Estiu del Maresme.

L’Escola d’Estiu del Maresme és una de les Escoles d’Estiu que s’organitzen a tot el territori català, i és també una de les més antigues, aquest any vinent arribarà a la quarentena edició.  El model de les Escoles d’Estiu, de Mestres per a Mestres, és únic a Europa, amb professionals que han viscut l’experiència des de l’aula i amb grans exponents del món educatiu.

Informa: A.Gual