Els valors fundacionals de la UGT, en una mostra a la Pompeu Fabra

Arriba a Mataró l’exposició “130 anys de lluites i conquestes”, un repàs de la història i trajectòria de la Unió General de Treballadors (UGT). L’exposició itinerant s’exposa des d’aquest dilluns a la sala d’actes de la Biblioteca Pompeu Fabra. Durant la presentació hi ha assistit el secretari general del sindicat, Camil Ros, la secretària confederal, Adela Carrió i el secretari comarcal de la UGT al Maresme, Lluís Torrents. Per la seva banda, Ros ha explicat a micròfons de Mataró Audiovisual que els valors fundacionals del sindicat segueixen vigents ja que continuen defensant els drets dels treballadors i encara falta, diuen, justícia social, igualtat, llibertat, solidaritat o fraternitat.

Segons el mateix sindicat són la primera força a Mataró i també a la comarca del Maresme. Diuen que això és el reflex de la confiança que els treballadors dipositen en ells i que això també s’explica a la mostra gràfica. L’exposició comença relatant els principis del sindicat, l’any 1888. Tot i això, un any avanç, la iniciativa de crear aquesta societat va començar a Mataró.

La lluita en la classe obrera és l’eix vertebrador de la UGT. De fet, asseguren que s’ha de  continuar lluitant per acabar amb la precarietat i la disminució de llocs de treball per les noves tecnologies.

Informa: M.Gómez / M.Castilla