Els usuaris del Port, preocupats pel nou model comercial que s’estudia

L'Associació d'Usuaris del Port de Mataró mostra la seva preocupació per la situació d'"stand by" en que es troba el procés de noves concessions alslocals comercials després d'arribar a presentar un document definitiu que ara s'ha replantejat. De moment, els comerciants actuals de nàutica i restauració només han tingut una autorització provisional per a 18 mesos a l'espera de la decisió final d'un nou estudi. No volen que s'opti per a un gran operador com ha passat en el recentment inaugurat Port de Premià, ja que aquest fet, asseguren, encariria molt els preus dels locals i posaria en risc els petits comerços d'activitats nàutiques i restauració que treballen des de fa anys al Port, una vintena d'establiments.

Per la seva part, l'alcalde de Mataró David Bote remarca que el port té una vinculació social amb la ciutat i, un dels objectius és, relligar l'oferta comercial amb un objectiu familiar i no d'oci nocturn. Tot i això, Bote recorda que s'ha de trencar amb el model rígid dels últims anys cuidant però, l'oferta comercial nàutica que ha de servir als vaixells que hi ha al Port.

Pel que fa al sistema d'amarraments, el president de l'Associació d'Usuaris Guillermo Londner mostra la satisfacció per haver pogut girar la situació deixant de banda les concessions a 30 anys i optant per models més assequibles, inclòs el lloguer.

Amb tot, l'Associació d'Usuaris celebra que des de fa dos anys, les decisions es prenen comptant amb la seva opinió en una comissió amb l'Ajuntament, la Generalitat, la Direcció del Port i la mateixa Associació d'Usuaris del Port de Mataró.

Informa: O. Debat