Els treballadors del CSdM recullen 700 kg d’aliments per a les famílies més afectades per la crisi   

Els professionals del Consorci Sanitari del Maresme (CSdM) han recollit 700 quilos d’aliments per distribuir entre les famílies més vulnerables de la comarca. La recollida és el resultat d’una campanya realitzada del 9 al 21 de juny i que ha tingut com a objectiu ajudar els més afectats per la crisi del coronavirus.  

La idea de la campanya va sorgir a l’Àrea Bàsica (ABS) de Salut Mataró-Centre, on durant el punt àlgid de la pandèmia molts usuaris explicaven que s’havien quedat sense feina i que no tenien res per menjar. En veure que la situació era greu, els treballadors del centre van proposar al consorci recollir aliments, com arròs, pasta o llegums, però també bolquers i productes d’higiene personal i de neteja. Ho ha explicat la coordinadora d’infermeria d’aquest centre de salut mataroní, Míriam Serra, en el programa ‘El Mirador’.

Serra recorda que els més afectats per la crisi són ara mateix aquells que abans treballaven dins de l’economia submergida. I afegeix que descobrir la gravetat de la situació no ha estat difícil, perquè part de la feina dels professionals de l’atenció primària és conèixer la situació social dels pacients.

Tots els productes recollits a Mataró han estat lliurats al Centre de Distribució d’Aliments l’Entorn perquè els distribueixi entre la població vulnerable de la ciutat. Pel que fa a les donacions rebudes a l’ABS d’Argentona, que també forma part del consorci, s’han donat a Creu Roja perquè els distribueixi en aquesta població, Dosrius i Òrrius. A la donació total, cal sumar 500 quilos d’arròs que ha donat el Grup Alimentari Disteco de Parets del Vallès.

Informa: B.Doñate