Els transports que passen per Mataró continuen registrant retards

Els transports públics que connecten Mataró amb Barcelona i amb el nord de la comarca encara arrosseguen endarreriments tot i la normalitat meteorològica. El tram entre Blanes i Maçanet de la línia 1 de rodalies es mantindrà tallat durant  6 mesos. Pel que fa a la freqüència de pas, aquest matí ha estat d’un tren cada hora, tenint en compte que circulava només un tren per sentit. La majoria d’usuaris han patit aquests dies els endarreriments i molts d’ells han sortit de casa amb molt més temps de l’habitual per evitar arribar tard a les seves destinacions.

A les parades d’autobús de les línies que van cap a Barcelona s’hi ha pogut veure llargues cues aquest matí. Molts dels usuaris, després de molta estona esperant, es trobaven l’autobús tan ple que es veien obligats a agafar el següent. El servei de transport públic per carretera ha vist incrementada la demanda aquests dies perquè molts dels usuaris habituals de tren l’escollien com a alternativa.

Precisament, l’alcalde David Bote ha reclamat al departament d’Infraestructures de la Generalitat un reforç en el servei d’autobús interurbà mentre durin les afectacions a la línia 1 de Rodalies. Una mesura que serviria com a alternativa de transport públic per als usuaris habituals del tren que encara segons l’alcalde a hores d’ara s’està decidint qui se n’hauria de fer càrrec. És per això que l’alcalde s’ha compromès a seguir insistint a la Generalitat, a l’Autoritat del Transport Metropolità i a Adif perquè es facin càrrec de corregir aquesta deficiència.

Rodalies ofereix un servei alternatiu per carretera entre Arenys de Mar i Maçanet. De tota manera, al llarg del matí el transbord s’ha vist afectat per un tall de carretera que impedia que el trajecte arribés fins a Tordera i Maçanet. La previsió és que al llarg del dia d’avui quedi restablerta la circulació entre Arenys i Malgrat.

Informa: C.Sánchez / J.Peñaranda / L.Sanmiquel