Els taxistes volen una normativa com la de BCN per a Cabify i Uber

cabify

El sindicat de taxistes de Mataró i el Maresme assegura que els preocupa molt la implantació de plataformes com Cabify i Uber a la ciutat. Diuen que no tenen cabuda a Mataró i que busquen serveis en aquesta segona corona de l’Àrea Metropolitana de Barcelona ja que, segons el sindicat, Cabify té 224 expedients oberts a la capital catalana per males pràctiques del servei. La normativa vigent d’aquests vehicles de transport amb conductor (VTC) i aprovada per decret per la Generalitat, estableix un mínim de 15 minuts de reserva prèvia. Un temps que, tal i com explica Núria Fernández, presidenta del sindicat de taxistes de Mataró i el Maresme, és insuficient i que no sempre es compleix

Aquest dijous està previst que el sindicat de taxistes es reuneixi amb l’Ajuntament de Mataró amb la presència de l’alcalde David Bote i el regidor de contractació Juan Carlos Jerez. Volen que s’implanti a Mataró la mateixa normativa que regeix els VTC a la ciutat de Barcelona. També demanen una tarifa tancada per oferir un millor servei, diuen, de cara al client.

Així com Cabify o Uber els taxistes de Mataró també tenen aplicació mòbil. Aquests últims, a través de Ràdio Taxi Mataró, volen potenciar també aquest servei per permetre que l’usuari els localitzi ràpidament i fins i tot en pugui fer el pagament.

Informa: M.Gómez