Els taxistes mataronins demanen reduir el servei a 18 cotxes diaris

Les parades de taxis estan més buides que mai. La por a estar exposat al coronavirus, però sobretot la seva conseqüència, la davallada del servei, ha fet que la presència d’aquests vehicles s’hagi anat reduint a la ciutat de mica en mica. De fet, la Unió Local del Sindicat del Taxi de Catalunya, explica a Mataró Audiovisual, que s’adhereixen al que es fa a l’Àrea Metropolitana de Barcelona amb aquest tipus de transport. És per això, que aquests darrers dies, només sortien 36 cotxes al carrer cada dia, repartits en funció del seu número de llicència. Una situació que aquesta setmana podria tornar a canviar. I és que aquest dimecres el sector del taxi a Mataró s’ha dirigit a l’Ajuntament amb una mesura molt concreta: demanen la reducció del servei al 20 per cent, és a dir, amb tan sols 18 cotxes diaris al carrer. Una mesura que la Generalitat de Catalunya ja ha posat sobre la taula aquesta mateixa setmana amb un nou decret. La presidenta de la Unió Local de Mataró del Sindicat del Taxi a Catalunya, Núria Fernández, valora molt positivament la iniciativa, ja que assegura que molts dels seus companys s’esperen durant hores a les parades per poder fer un sol servei.

Una mesura, diuen, que els pot ajudar a justificar també la pèrdua d’ingressos d’aquests dies i poder demanar ajudes econòmiques.

Des del sindicat aprofiten per denunciar la manca de material de protecció personal del que disposen. Des de Protecció Civil, segons explica Núria Fernández, els han garantit que els arribarà però encara no disposen ni de mascaretes, ni de desinfectant. Una situació que els genera por de poder transmetre o contraure la Covid-19.

A l’espera de la resposta de l’Ajuntament aquesta mateixa setmana el consistori ja anunciava a través de Twitter que el servei de taxis s’havia modificat, que l’oferta estava adaptada a la disminució de la demanda i que només podia viatjar en taxi un sol passatger amb l’excepció de ser acompanyant d’un menor, d’una persona amb discapacitat o d’una persona gran. Mentrestant el servei segueix actiu i aquests dies, per exemple, els pocs vehicles operatius han tingut una demanda molt concreta: repartir mascaretes d’una empresa privada als centres sanitaris que ho necessitin.

Informa: M.Gómez