Els taxistes creuen que Uber no té cabuda a Mataró

Les plataformes Uber o Cabify no tenen cabuda a Mataró. Així ho expressa el sindicat de taxistes de Mataró i El Maresme. Entenen que la informació  apareguda als mitjans de la irrupció d’Uber al Maresme amb 200 cotxes i 400 conductors és una acció de marketing més de la companyia en la seva política d’expansió a Catalunya. Ho ha explicat a Mataró Audiovisual la presidenta del sindicat de taxistes Núria Fernández.

Mentrestant, però, els taxistes esperen que es resolgui la normativa actual que s’ha de definir dins el reglament regulador de transports metropolitans.  Un procés que han de tancar la Generalitat i els Ajuntaments. Els taxistes de Mataró compten amb el suport de l’Ajuntament de Mataró que va aprovar una moció  en l’últim ple. Demanen que les grans ciutats de l’Àrea metropolitana actuïn com a lobby i facin pressió per lluitar contra la implantació d’aquest servei. En la mateixa línia creuen que aquesta arribada de cotxes a les grans ciutats va en contra de la sostenibilitat mediambiental, ja que suposarà un augment de circulació de cotxes. Ara mateix a Mataró hi ha 90 taxistes.

Uber va néixer el 2009 a Califòrnia. Juntament amb Cabify dominen el sector de les conegudes com VTC a Espanya i Catalunya. La seva intenció és arribar ara a més de noves trenta municipis de la segona corona metropolitana del Vallès, Badalona i El Maresme. Des del sindicat de taxis també critiquen que aquestes VTC actuen amb treballadors com a falsos autònoms i sense respectar uns torns de descans raonables.

 

Informa: O.Debat

Tags: