×

Missatge d'error

Notice: Undefined index: und a include() (línia 84 de /var/www/vhosts/mataroaudiovisual.cat/httpsdocs/sites/all/themes/mataroaudiovisual07/templates/node/node.tpl.php).

Els tatuatges, un fenomen que creix

A l’esquena, als braços i fins i tot a les parpelles. Els tatuatges estan cada vegada més de moda i el ventall de possibilitats i de creacions augmenta. Hi ha qui arriba a l’estudi amb una lleugera idea i es deixa aconsellar pel professional, mentre que clàssics com els motius tribals o d’origen japonès segueixen sent tendència. Víctor Morales, propietari del centre VMT de Mataró, explica que allò que sí ha evolucionat és la percepció social.

Helena Lloret, waterpolista a La Sirena – Club Natació Mataró, porta vuit tatuatges i des de l’octubre també es dedica a tatuar a altres. El que va començar com el disseny de dibuixos per encàrrec  es va acabar convertint, gràcies a les xarxes socials i als seus amics i coneguts, en una ocupació. Pel que fa a la combinació de tatuatges i aigua, l’Helena recorda la importància de protegir-los i tenir-ne cura els primers dies, especialment si es fa en temporada d’estiu.

Segons Morales, a Mataró hi ha 23 botigues que tatuen. A Barcelona, 800. A més, afegeix que hi ha un 500% més de tatuadors que ho fan per compte propi i que per a els que tenen un estudi, aquestes xifres suposen una dura competència, ja sigui legal o il•legal. Per això, una bona forma de triar correctament és fer-ho seguint el consell de qui ja s’ha tatuat anteriorment i parlant amb el professional abans de començar. La prioritat és sempre la higiene.

El centre nord-americà Pew Research revel·la a un estudi recent que prop d’un 40% de millenials tenen un o més tatuatges. Tot i que a Mataró la demanda baixa considerablement durant l’època de vacances, cada vegada són més els centre que, aquí i arreu del món, obren les seves portes per oferir un servei que ja és per a molts art.  

Informa: L.Cera / D.Figueroa / L.Barroso