Els talls del carrer Sant Pere sobre la taula

Dijous passat, membres de l'Associació de Familiars d'Alumnes de l'Escola Joan Coromines, veïns del carrer Sant Pere i l'Ajuntament es van reunir per valorar la prova pilot dels talls de circulació que es van efectuar al carrer Sant Pere durant el mes de març. L'actuació va consistir en la restricció del trànsit 4 vegades al dia, en una franja de 20 minuts, coincidint en l'horari d'entrada i sortida de les escoles amb la voluntat de millorar la seguretat dels infants.

Marcelino Arillas, com a representant de l'AFA, va explicar als micròfons de Mataró Audiovisual que la valoració és positiva i que hi ha hagut poques queixes. Esperen que la prova es consolidi i que l'Ajuntament assumeixi els talls de circulació que provisionalment han dut a terme des de l'escola. Arillas però, insisteix en el fet que aquesta mesura hauria de ser provisional, ja que la definitiva, diu, passa per la construcció d'un nou edifici per l'Escola Joan Coromines. Una petició que fa 11 anys que demanen.

Els veïns de la comissió de seguiment de la prova pilot també van tornar a insistir en la qualitat de l'aire del carrer Sant Pere. Es queixen que és un carrer estret, ple d'habitatges i una escola, que suporta una gran càrrega de tràfic com a eix principal d'entrada a la ciutat i demanen modular la circulació per reduir la contaminació.

Informa: J.Peñaranda