Els socorristes i informadors s’incorporen a les platges per controlar capacitats

Foto: Ajuntament de Mataró
Els socorristes i informadors s’incorporen a les platges per controlar capacitats

Amb l’objectiu de supervisar la capacitat de les platges l’Ajuntament ha contractat socorristes i informadors perquè treballin aquest estiu en aquestes zones de la ciutat. Un servei que es va posar en marxa el 15 de juny  i que s’allargarà fins al 13 de setembre amb un horari de deu del matí a set de la tarda. D’ara fins a l’1 de juliol hi haurà 11 socorristes, però a partir del juliol la temporada comptarà amb 16 efectius que faran la vigilància, salvament i socorrisme habitual a través de l’empresa Pro-Activa.

Abans d’arribar a la sorra però, els banyistes es trobaran amb algun dels fins a 30 informadors que ha contractat l’Ajuntament. La seva funció principal és supervisar l’accés a les platges, però també recordaran les mesures de distància social i de seguretat. Perquè això sigui possible, el consistori ha establert 10 punts d’accés a les quatre platges de la ciutat i ha determinat també quins són els aforaments calculats per cada una d’elles. Així, la platja de Ponent té una capacitat de 203 persones, la del Varador 2.700, la del Callao permetrà 1.200 persones i la de Sant Simó 700. En cas que s’arribi a aquestes capacitats, es recomanarà als banyistes que canviïn de platja.

A més del control d’accés a les platges l’Ajuntament recorda que la neteja de la sorra es fa diàriament, igual com les papereres, els lavabos, que compten amb reforç de la neteja, i les dutxes. Aquestes últimes s’estan acabant d’instal·lar aquesta setmana i comptaran amb desinfecció tres cops al dia. L’Ajuntament demana responsabilitat a la població perquè faci un ús correcte de les platges i per això recorda els 4 metres de distància entre persones que no convisquin juntes, deixar lliures els 6 primers metres de la vora del mar, estar atents a la megafonia de les platges, evitar tot tipus de cues i no fer ús dels aparells de gimnàstica, que segueixen tancats. Mesures que, durant els primers dies i segons l’Ajuntament, s’estan complint de forma responsable. 

A partir de l’1 de juliol i fins al 31 d’agost també es podrà disposar de les cadires amfíbies per a persones que tenen problemes de mobilitat. Un servei que aquesta vegada no s’oferirà per part de Creu Roja, ja que, segons l’Ajuntament, no es pot mantenir la distància de seguretat. Així doncs, les cadires es podran adquirir desinfectades, però s’hauran d’utilitzar amb l’ajuda d’un familiar o cuidador. 

Informa: M.Gómez / C.Sánchez / J.Dormuà