Els sindicats majoritaris denuncien inacció del Consell Comarcal en la crisi del coronavirus

Els sindicats majoritaris denuncien inacció del Consell Comarcal en la crisi del coronavirus

Davant la comissaria dels Mossos d’Esquadra i amb un aplaudiment, UGT i CCOO han homenatjat als treballadors essencials durant la pandèmia amb motiu del dia 1 de maig. Els sindicats majoritaris han afirmat que amb la crisi sanitària s’han posat de manifest les pèssimes condicions de treball d’alguns treballadors i alguns essencials. UGT i CCOO han recordat que fa quatre dies es van retallar les condicions d’aquells treballadors que tant aplaudim aquests dies, com els professionals de la salut. A més, els sindicats han destacat la importància que les administracions vetllin per unes condicions de treball amb les mesures de seguretat necessàries per fer front al coronavirus.

UGT i CCOO han detallat que a hores d’ara ja treballen amb l’Ajuntament de Mataró, de la mà d’altres agents socials i econòmics, per establir mesures que alleugereixin l’impacte de la crisi que ja comença sobretot en els més vulnerables. De tota manera, els sindicats s’han mostrat molt crítics amb el Consell Comarcal del Maresme ja que, asseguren, encara no ha mogut fitxa per establir mesures que ajudin als ciutadans i treballadors a sortir de la crisi econòmica que viurà el territori després del coronavirus. A escala general, UGT i CCOO reclamen ajuts especials pels sectors més perjudicats - com els serveis i el turisme-, les pimes i micropimes i els autònoms.

Els sindicats han remarcat que el teletreball que aquests dies ha aparegut com una necessitat, ha arribat per quedar-se. Han assegurat que cal acabar amb la improvisació i garantir un teletreball de qualitat, que garanteixi unes condicions dignes i uns horaris limitats i reals.

Informa: C.Sánchez