Els sindicats assenyalen que ara es nota la fragilitat del mercat laboral

crisi
Els sindicats assenyalen que ara es nota la fragilitat del mercat laboral

Els sindicats CCOO i UGT valoren negativament les dades d’atur d’aquest mes i creuen que demostren la fragilitat del mercat laboral. Des d’UGT, a més, alerten que les dades no són reals perquè no inclouen el nombre de persones afectades pels ERTOs. Lluís Torrents, secretari comarcal UGT Maresme creu que molts d’aquests ERTOs es traduiran en acomiadaments un cop s’hagi superat la crisi sanitària del coronavirus.

Per la seva banda, el secretari General de CCOO Maresme, Gonzalo Plata, considera que gràcies a les mesures que s’estan prenent, com els ERTOs o el permís retribuït, s’està destruït menys llocs de treball que durant la crisi del 2008. El gran pes econòmic del sector serveis tant al Maresme com a Mataró, segons Plata, és un problema perquè són qui pateixen més l’actual crisi.

Precisament per l’important pes del turisme la comarca i a la ciutat, Gonzalo Plata espera que les hores a retornar del permís retribuït no afectin les vacances. A més, considera important que es posin en marxa plans d’estímul econòmic que permetin el retorn de la indústria productiva.

A més de demanar ajudes per aquells han estat acomiadats o han vist reduït el seu salari, Lluis Torrents també creu que els governs català i espanyol han de començar a adoptar mesures per garantir l’ocupació i revitalitzar les pimes perquè no s’enfonsi l’economia un cop finalitzi la crisi sanitària.

D’altra banda, des de Foment del Treball qualifiquen les dades d’aquest mes de març "com les pitjors de la història" i reclamen que se suspengui la liquidació d'impostos. Per la seva banda  PIMEC assegura que les xifres mostren que les empreses catalanes han optat pels ERTOs i no pels acomiadaments. A més, demanen l’ajornament del pagament d’impostos i cotitzacions socials per a les pimes i els autònoms.

Informa: S.Ruiz