Els secrets del campanar de Santa Maria, al descobert per la Candelera

El campanar de la basílica de Santa Maria s’ha obert aquest dissabte 2 de febrer als més curiosos. Per celebrar la festivitat de la Mare de Déu de la Candelera, imatge titular de l’església, es van organitzar visites comentades i gratuïtes per explicar totes les curiositats tant del campanar com del presbiteri de la basílica. Lluis Hugas, del Grup de Campaners, explica que el campanar de Santa Maria, com els de totes les esglésies, va sorgir d’una necessitat comunicativa. La torre que ha passat per diverses etapes: en els seus inicis va formar part de l’església gòtica i més tard es va haver engrandir conjuntament amb l’ampliació de la basílica.

Com explica Lluis Hugas, el recorregut comentat pel campanar de Santa Maria és un acte gairebé exclusiu, ja que només es pot visitar dues vegades l’any.

La festa de la Candelera se celebra 40 dies després de Nadal per commemorar la presentació de Jesús al temple de Jerusalem i la purificació de Maria, un ritu obligatori de la tradició jueva, basat en l’oferta i benedicció de candeles de cera.

 

Informa: S.Ruiz/ J.Masriera