Els restauradors, satisfets amb la nova ordenança de terrasses

El president del Gremi d’Hostaleria i Turisme de Mataró i el Maresme, Enric Bartrés, assegura que, el nou sistema de terrasses menys restrictiu, ha afavorit tant a comerços i restauradors com a veïns del centre.

A falta de dades oficials de la que sembla ha estat una bona temporada d’estiu, Bartrès assegura que, s’ha complert l’objectiu que Mataró tingui un centre amb uns bars terrasses i restaurants atractius pel visitant i el turista, a l’hora que, es respecten els veïns de la zona.

El trànsit de vianants era la màxima preocupació per part del sector de la restauració. Per això, la nova ordenança exigeix una amplada de 2 metres entre façana i terrassa, si la vorera és superior a 3 metres i 20 centímetres. En canvi, com que la majoria de vozreres de la ciutat i el centre són petites, també s’ha determinat el pas d’un metre i mig. Tampoc calen tantes exigències en la qualitat del material de cadires i taules i es permet fer un cobert a les terrasses

D’altra banda però, des del Gremi apunten que per a millorar el comerç a la ciutat de manera global, primer de tot, cal solucionar la situació de decadència al Port de Mataró. Assegura el seu President Enric Bartrès que, aquest primer impacte d’un turista a la ciutat, és molt negatiu.

Informa: O.Debat