Els restauradors alerten que sense ajudes molts no podran seguir després de la crisi del coronavirus

El sector de la restauració afirma que sense l'ajut de les administracions molts dels bars i restaurants que ara estan tancats per la crisi del coronavirus no podran tornar a obrir un cop aquesta hagi passat i es torni a la normalitat. Expliquen a més, que si els 15 dies ara decretats s'allarguen, la situació podria afectar al 50% de bars i restaurants de la ciutat. Així ho ha explicat a Mataró Audiovisual, el president del Gremi d'Hosteleria i Turisme de Mataró i el Maresme Enric Bartrés, que hi afirmat, que la situació es preocupant i que els governs, tant català com estatal, cal que prenguin mesures al respecte.

El sector entén que aquestes mesures s'han de prendre i no es mostra contrari als tancaments decretats, però si que mostra preocupat per les repercussions econòmiques que això pot comportar tant per empresaris com per treballadors. Entre les mesures que consideren caldria prendre hi ha la congelació dels pagaments com els impostos, la quota d’autònoms o la tributació a la Seguretat Social.

Pel que fa a la mesura presa sobre el menjar a domicili, un servei que es podrà seguir oferint, Bartrés afirma que la mesura no els sembla malament, però  que en cap cas servirà per pal•liar la crisi que el tancament de cara al públic comportarà pel sector.

 

Informa: A.Gual