Els Reis d'Orient arriben a Mataró carregats de novetats

Queden poques hores per l’arribada dels Reis d’Orient a Mataró. Una arribada que aquest any ve acompanyada de moltes novetats. D’entrada, Ses Majestats faran entrada a la ciutat a bord del llaüt Sant Ramon aquest diumenge 5 de gener al matí. La idea del director artístic de la cavalcada d’aquest any, Marc Abril, és crear un contacte més proper amb els infants, una proximitat que no és possible durant la Cavalcada. En aquesta rebuda serà el moment en què s’entregarà als Reis la tradicional clau de la ciutat.

Aquest dijous a la tarda, Mataró va conèixer el nou personatge que acompanya els Reis, en Tempus. Es tracta del rellotger reial, que es dedica a controlar el temps i lliga el cicle d’actes que envolten l’arribada de Ses Majestats a la ciutat. El cicle continuarà diumenge a les 12 del matí al Port, amb l’arribada dels Reis de l’Orient per mar.

Com a novetat la cavalcada començarà aquest any des de la Plaça d’Alfred Opisso i no des de la Plaça de Puerto Rico com ho feia fins ara. La direcció ha eliminat el conte final que llegien els Reis a la Plaça de Santa Anna i prepara una gran cloenda de la cavalcada a l’Ajuntament amb format d’espectacle.

La cavalcada de Reis de Mataró és un dels actes més multitudinaris de la ciutat i compta amb 500 voluntaris per poder-la fer possible. Tant l’acte d’arribada dels Reis, diumenge al matí, com la Cavalcada, es podran seguir en directe a través de Mataró Audiovisual, tant per ràdio, com per televisió i també a través d’internet.

Informa: C.Sánchez