Els Reis arribaran el matí i per mar el 5 de gener

Mataró està a punt per un Nadal que arriba, d’entrada, amb moltes novetats. Ses Majestats els Reis Mags de l’Orient arribaran el dia 5 de gener però ho faran per mar i al matí. Marc Abril ha assumit la direcció artística de la cavalcada de Reis d’aquest any en substitució d’Antoni Blanch i proposa un canvi de concepte general. De fet, que els Reis arribin a bord de llaüt Sant Ramon el diumenge 5 de gener al matí és, segons Abril, un moment important per crear un contacte directe entre els infants i els Reis.

Els missatgers hauran arribat el dia 2 de gener a la ciutat. Ho faran també de manera diferent a com ho han fet en altres edicions. Aquesta vegada seran 10, i no 3 com fins ara, que baixaran per La Riera fins a la Plaça de Santa Anna i pujaran a una nova carrossa, anomenada la ‘Carrossa dels Missatgers’ per guardar i classificar totes les cartes dels mataronins. Aquell mateix dia i abans no es reparteixin tots els missatgers pels barris de la ciutat, apareixerà per primera vegada en Tempus, un nou personatge creat perquè expliqui com els Reis poden repartir els regals a totes les cases dels mataronins en tan sols una nit.

La cavalcada també presenta novetats: començarà des de la Plaça d’Alfred Opiso i no des de la Plaça de Puerto Rico com ho feia fins ara. El nou concepte de Marc Abril també planteja la cavalcada en tres grans blocs i elimina els 5 que fins al moment dibuixava Blanch. La direcció, a més, ha eliminat el conte final que llegien els Reis a la Plaça de Santa Anna i prepara una gran cloenda de la cavalcada a l’Ajuntament amb un format, segons Abril, “més vestit i en format d’espectacle”.

La cavalcada de Reis de Mataró és un dels actes més multitudinaris de la ciutat i compte amb 500 voluntaris per poder-la fer possible.

Informa: M.Gómez