Els professionals de l’Hospital reclamen inversió en la sanitat pública per revertir les retallades

Al voltant d’una cinquantena de professionals sanitaris de l’Hospital de Mataró han tornat a concentrar-se aquest migdia davant de les instal·lacions del centre per reivindicar els greuges que pateixen arran de les retallades del 2008.

“Volem el que ens deveu”. Aquest clam acompanyat de diverses pancartes ha estat el protagonista de l’acte. A través de la lectura en veu alta d’un manifest, el col·lectiu ha volgut exigir millores laborals i recriminar la reducció del pressupost destinat a la sanitat tant pel que fa el govern espanyol com el català. Aquesta manca d’inversió ha portat diferents conseqüències, entre elles, ha afectat de ple l’atenció primària, els ha fet perdre el 5% del seu sou, ha provocat la disminució de les plantilles i els ha obligat a tancar llits d’UCIs o quiròfans. A més, les urgències i les llistes d’espera cada vegada estan més desbordades. El que més els preocupa de tot plegat, és que no veuen cap gest per part de les institucions per posar fil a l’agulla i desencallar aquest problema. “Retallar la sanitat mata”. Aquesta era una de les últimes afirmacions del comunicat.

Amb aquesta ja són 3 les concentracions que ha convoca la CATAC-IAC des que va esclatar la pandèmia. La primera es va produir el 29 d’abril i la segona el 6 de maig. A la manifestació d’avui han anunciat que la propera serà dimecres vinent al vespre.

Informa: L.Sanmiquel