Els principals indicadors de la Covid-19, de nou a l’alça a Mataró

Pugen el risc de rebrot, la velocitat de contagi i els casos acumulat en una setmana. En canvi, baixa fins al 6,27% el percentatge de proves positives després de setmanes entre el 7% i el 9%

Tornen a créixer des de dissabte els principals indicadors de la Covid-19. Després d'una setmana de descens, el risc de rebrot ha tornat a superar avui els 800 punts. Concretament se situa en els 833 punts, més que quadruplicant el llindar que la Generalitat estableix com un risc alt. Amb les dades d'avui, aquest indicador es troba lleugerament per sota a fa una setmana (857 punts dilluns passat), però ha crescut 67 punts des de divendres.

La velocitat de creixement de la pandèmia també s'ha incrementat lleugerament. Després que ahir s'arribés a l'1, és a dir que per cada positiu es contagia una persona, avui aquest indicador és de l'1,04. Fa una setmana era d'1,26.

El nombre de casos acumulats en set dies també torna a créixer. Aquesta última setmana s'han detectat 531 positius per Covid-19. Divendres l'acumulat era de 499 i fa una setmana de 522.

En canvi, baixa el percentatge de proves PCR o testos d'antígens positius. Després de dies amb una taxa de positivitat d'entre el 7% i el 9%, avui aquest indicador se situa en el 6,27%. El percentatge de positius baixa tot i que aquesta setmana s'ha incrementat el nombre de proves fetes. Concretament se n'han fet 9.795 entre PCR i testos d'antígens, gairebé 2.900 més que la setmana passada.

 

Informa: S.Ruiz