Els pastissers reforcen la venda on-line de mones pel coronavirus 

Des que es va decretar l’estat d’alarma pel coronavirus la venda de farina s’ha disparat a Catalunya de manera espectacular: un 196 per cent. I és que durant el confinament molta gent està fent més pa i pastissos a casa. Els pastissers temen que per aquesta raó les vendes del sector baixin encara més durant aquesta Setmana Santa. Així que molts d’ells s’han adherit a campanyes que potencien la compra de mones per internet i l’enviament a domicili.  

Una d’aquestes campanyes porta per nom #mesmonesquemai i la segueixen unes quaranta pastisseries catalanes, entre elles tres de Mataró. Es tracta de Dulces Ideas, Més Dolç i Sweet Dreams, establiments que aquests dies estan fent un sobreesforç per tenir a punt totes les mones que els hi demanen.

L’aparador tradicional es complementa ara amb un de virtual, on es poden veure les mones i consultar-ne els preus. Les tendències, les de sempre: productes originals o personatges del cine i la televisió. I com a novetat, mones personalitzades o més petites. En el cas de la mataronina Antiga Casa Graupera – una pastisseria que també està potenciant la venda on-line-  el que triomfa són els arcs de Sant Martí, un dels símbols d’aquest confinament. 

El Gremi de Pastissers de Barcelona també ha engegat una campanya que segueixen cinc establiments de Mataró: Pa i Pastissos Maicas, Pastisseria Nuria, Uñó, La Moreneta i la Vienesa. La campanya, #capnensensemona, insisteix que es regali la mona aquest dilluns, però també l’1 de juny, per la Segona Pasqua. Una iniciativa que té el suport del cantant Miquel Abras.   

Informa: B. Doñate