Els pastissers, optimistes amb la venda de coques de Sant Joan

Aquest any esperen vendre més d’1,8 milions de coques, unes xifres similars a les del 2019. Les més venudes tornen a ser les coques més tradicionals

El Gremi de Pastissers de Barcelona esperen vendre aquest any més d’1,8 milions de coques de Sant Joan, unes xifres similars a les 2019. La millora de la pandèmia i el fet que cada vegada s’aposti més pel consum de productes artesans dona una visió molt optimista als pastissers, entre ells de Mataró.

Com cada any, les coques que s’estan venent més aquests dies previs a la revetlla de Sant Joan són les tradicionals, sobretot les de llardons, les de crema i les de fruita. Però estan també tenint molt bona acceptació les coques de xocolata i les d’autor, que permeten innovar amb diferents ingredients. 

Aquest és el cas de la Pastisseria Avinguda, un establiment del barri de Rocafonda que aquest any té previst vendre mig miler de coques, totes ells sota comanda, segons explica el seu propietari, el pastisser Alejandro Mohedo.

La producció cada any augmenta. Aquest any n'hem fet més de 500, però ja no en podem fer-ne més. La que té més èxit és la d'autor que aquest any és de xocolata amb gianjuja i trufa i després la de fruita i pinyons i farcida de crema

Tot  i les bones perspectives de vendes, aquest any la majoria de pastisseries han hagut d’apujar els preus de les coques a causa de l’encariment de la llum o el gas. També hi ha tingut a veure la pujada de preus d’alguns ingredients bàsics, com el sucre, i de les capses de cartró on es guarden les coques.