Els odontòlegs comencen a posposar de nou tractaments no urgents

Davant la segona onada de Covid-19, els dentistes han optat per aplaçar aquells tractaments secundaris com per exemple, els estètics

El col·lectiu dels odontòlegs és un dels que més risc de contagi de coronavirus pateix dins de l’àmbit sanitari. Per la naturalesa de la seva professió, treballen a pocs centímetres de les boques dels seus pacients i això suposa una exposició al virus important. És per aquest motiu que l’ús de materials de protecció ha estat imprescindible per evitar encomanar-se. Uns materials que tal com explica Francesc Spà, dentista i encarregat de gestionar la Clínica Spà de Mataró, durant el confinament van haver de cedir als sanitaris que estaven a primera línia de foc. El problema va ser que en aquells moments l’estoc de les mascaretes i els equips de protecció individual era escàs i van tenir moltes dificultats per adquirir-ne tot i ser considerats un servei essencial.

Una vegada  es va aixecar el confinament al país, les clíniques dentals van prioritzar el tractament de dolors, infeccions i patologies urgents posposant aquells que eren de caràcter més secundari. En aquests moments, davant la segona onada de la Covid-19, s’han hagut de tornar a ajornar tractaments com ara els d’estètica.

A banda d’equipar-se correctament, els dentistes també han hagut d’aplicar nous protocols contra la Covid-19. Si bé és cert que l’ús de la mascareta i altres elements ja era imprescindible abans de la pandèmia actualment han hagut d’incorporar altres mesures de seguretat com ara la reducció de l’agenda de pacients per dia, la ventilació freqüent dels espais, el control de temperatura o la desinfecció de mans per part dels pacients.

Informa: L.Sanmiquel / J.Pirt