Els nous bitllets del Mataró Bus arribaran el març

Mataró Bus

Aquest proper 1 de març entren en funcionament els nous títols del Mataró Bus. D’una banda, la targeta T-10 mono modal, que representa un estalvi del 20 per cent respecte del preu del bitllet senzill, que val un euro amb 70 cèntims. Aquest títol tindrà un preu de 8’25 euros i cada trajecte costarà 82 cèntims. D’altra banda, també es posarà a la venda la “T rosa” per a gent gran, que cobreix persones jubilades, pensionistes o amb discapacitat reconeguda. Una targeta, amb un preu de 6’60 euros, pensada per a les persones que queden fora del llindar que marca el carnet blau. El regidor de Serveis Centrals, Seguretat i Bon Govern, Juan Carlos Jerez, ha explicat al Mataró al Dia que caldrà esperar aquests dos mesos perquè és el temps necessari entre l’aprovació de l’ordenança i la posada a punt dels nous títols.

D’altra banda, el regidor ha anunciat que aquest dissabte s’incorporen 6 nous vehicles al parc del Mataró Bus. Segons ha detallat Juan Carlos Jerez l’antiguitat el conjunt dels vehicles a l’inici del mandat era de 9 anys de mitjana. Amb la renovació de dos vehicles fa dos anys i la incorporació d’aquests 6 autobusos híbrids s’aconsegueix que l’edat mitjana del parc sigui de 5’6 anys. Jerez assenyala que en el proper contracte de gestió del Mataró Bus s’acabarà de substituir tots els vehicles per autobusos híbrids o elèctrics.

Una de les crítiques d’alguns grups de l’oposició respecte a les darreres decisions sobre el contracte del Mataró Bus s’han centrat en la necessitat de municipalitzar el servei. Una opció que el govern municipal no veu factible a dia d’avui. Consideren que caldria estudiar-ho amb temps però que ara mateix, amb un servei deficitari, seria inviable prestar-lo de manera directa.

Informa: C.Sánchez/ M.Rodríguez