Els nous agents de la Policia Local participen a la cloenda del Curs de Formació

El tradicional acte de llançament de gorres ha tingut lloc a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya

Un moment de l'acte de cloenda del Curs de Formació Bàsica per a Policies
Un moment de l'acte de cloenda del Curs de Formació Bàsica per a Policies

Els nous agents que s’han incorporat a la plantilla de la Policia Local de Mataró ha participat en l’acte de graduació i cloenda del Curs de Formació Bàsica per a Policies. Es tracte de 6 homes i 3 dones que avui han fet el tradicional i simbòlic llançament de gorres a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, l’escola de policia ubicada a Mollet del Vallès.

CAROLINA RODRIGUEZ, agent Policia Local Mataró

Molt orgullosa i amb moltes ganes que arribés aquest dia. Durant tot l'any estàs esperant que arribi i sembla que no arribarà mai. I quan estàs aquí se m'ha fet curt i volia tirar la gorra.

Els nous agents mataronins han format part del gruix de 969 alumnes que han aprovat el curs de formació. El curs s’imparteix tant per nous Mossos d’Esquadra com per a policies locals. Dels graduats, el major nombre són policies locals de 143 poblacions de Catalunya, amb un total de 553 policies. Pel que fa a Mossos, han rebut el diploma 416 nous agents.

MARCO SANCHO, agent Policia Local Mataró

Ara toca el període en pràctiques on els companys ens han fet realment una gran acollida. I enfrontar-se a la vida real, als reptes de veritat i aprendre cada dia de les errades i de tot allò que fem correcte.

L’acte de cloenda ha estat presidit pel president de la Generalitat, Pere Aragonès.

PERE ARAGONÈS, President de la Generalitat de Catalunya

Ara us incorporareu als vostres primers destins. Us desitjo a totes i tots tots els èxits. Tots els èxits professionals de la vostra vocació de servei públic.

Els nous agents mataronins han estat acompanyats per l’intendent sotscap de la Policia Local Xavier Santajuliana.

XAVIER SANTAJULIANA, intendent sotscap Policia Local Mataró

Aquest cte acte testimonial té una de les fites de la carrera professional, que és el llançament de la gorra, que implica haver rebut el diploma conforme s'ha acabat la formació bàsica necessària per completar tot el període del procés de selecció dels agents de policia.

Un cop graduats, els nous agents estaran un any en període de pràctiques a la plantilla de la Policia Local de Mataró. A l'acte d'avui també hi han participat tres nous agents de Mossos d'Esquadra que aquest estiu s'han incorporat a la comissaria de Mataró.