Els nens, un dels col·lectius a qui cal parar més atenció

Els nens són un dels col•lectius a qui cal parar especial atenció durant el confinament. Així ho afirma la psicòloga infantil i directora d'IPSIDE, Meritxell, Pacheco. Els nens, diu, tenen una comprensió menor del que està passant. Alguns d'ells mostren el seu interès o preocupació per la situació que s'està vivint i d'altres no ho expressen, però pateixen. En aquest sentit, Pacheco recomana als pares i mares que parin atenció i siguin molt sensibles als missatges que donen els seus fills. Els somnis, assegura, són un indicador molt important que pot revelar l'estat dels nens i nenes.

Pacheco explica que sempre que els nens mostrin curiositat és bo intentar fer-los entendre què passa. Cal, però, fer èmfasi en l'espai de seguretat de la llar per no generar-los preocupació.

Per altra banda, la psicòloga recomana mantenir els nens estimulats, no només amb pantalles. Recorda que una persona jove o adulta pot mantenir objectius i rutines, però els nens els han de dirigir els pares perquè ells mateixos encara no s'estableixen pautes.

Un altre factor a tenir en compte explica que és la dependència que els més petits poden agafar als pares, després de tantes hores junts. Un cop passi l'estat d'alarma hauran d'adaptar-se als nous horaris i a passar-hi menys estona. Pacheco aconsella que un cop es vagi acostant la data s'aproximin els horaris i les rutines el més semblant possible als que es tenen en època escolar i laboral.

Informa: J.Peñaranda