Els Nans, la Momerota, la Momeroteta o les Diablesses, les colles més sol•licitades

Formar part dels Nans, portar la Momerota o la Momeroteta o ser membre de les Diablesses són, en aquests moments, les peticions més nombroses des que el 3 de desembre es van obrir les preinscripcions de voluntaris a les comparses de Mataró. Ho ha explicat la Cap de Festes i Territori de la ciutat, Pilar Soler, aquest dimecres en el programa ‘El Mirador’ de Mataró Audiovisual. Soler ha insistit que, amb aquestes noves llistes, es vol garantir la cobertura de les baixes que hi pugui haver a les cinc Colles Institucionals. Unes llistes que substitueixen les antigues i que es regeixen pels nous protocols aprovats el juliol de 2017.

Les cinc comparses de Mataró són la Família Robafaves i els Nans, l’Àliga, la Momerota i la Momeroteta, el Drac i el Dragalió i les Diablesses. Per accedir-hi, cal complir uns requisits d’edat i, en alguns casos, superar una prova. Però Soler ha recordat que el més important és tenir ganes de formar-ne part i temps lliure, perquè l’objectiu és que tots els mataronins que ho vulguin puguin accedir-hi.

L’Ajuntament tancarà la preinscripció a les llistes el proper 20 de gener. Dos dies després, publicarà el llistat provisional d’admesos i el dia 30, la llista definitiva. El mateix 30 de gener es farà un sorteig per decidir el número de tall i el 3 de febrer es publicarà la llista ordenada. Aquestes noves llistes d’espera tindran una vigència de dos anys.

Informa: B. Doñate / M.Gómez / C.Salad