Els municipis costaners demanen a l’estat no pagar la taxa d’ocupació de les platges

Consorci Turisme

El Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme i els 16 municipis de costa de la comarca, entre els quals hi ha Mataró, demanen al govern espanyol una exempció en el pagament de les taxes d’ocupació de les platges. Amb aquesta petició es vol alleugerir pèrdua econòmica que ha generat la pandèmia de la Covid-19 a les empreses del sector dels serveis turístics. És per això que proposen que l’executiu espanyol no cobri aquesta taxa als ajuntaments de la comarca perquè els consistoris puguin alliberar del pagament als concessionaris de les platges del Maresme. Concretament, demanen l’exoneració de les taxes d’ocupació de platges des de l’inici de la pandèmia i fins a finals d’any. Joaquim Arnó és el president del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme

El Maresme no és l’únic territori que ha fet aquesta petició. Anterioment, segons el Consorci, Tarragona o la comarca del Garraf han fet la mateixa demanda al govern central. Arnó confia que l’executiu espanyol escolti i resolgui aquestes reclamacions.

La petició, feta per carta a principis de la setmana passada, va adreçada al Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, el que abans era el Ministeri de Foment i al Ministeri de de Transició Ecològica. També va dirigida a Delegada del Govern espanyol a Catalunya, al Cap de la Demarcació de Costes de Catalunya i el Cap del Servei Provincial de Costes a Barcelona.

Informa: S.Ruiz