Els Mossos recomanen simular que som a casa quan marxem de vacances

Petites accions, com deixar roba estesa o llums encesos, que tenen com a objectiu evitar possibles entrades furtives mentre som fora del domicili

Gaudir de les vacances amb tranquil·litat i sense haver de patir per si algú entra al nostre domicili. Aquest és l’objectiu de qualsevol persona quan marxa uns quants dies a descansar. Per intentar evitar entrades furtives, és important establir algunes mesures per fer creure als lladres que a l’habitatge hi ha persones a dins. Deixar algunes peces de roba estesa, persianes pujades, llums oberts o algun familiar que reculli el correu són mesures senzilles i efectives que poden fer desistir els lladres d’entrar a casa nostra. Són consells que donen des de Mossos d’Esquadra ara, quan comença l’estiu i són molts els que surten i marxen uns dies de casa. 

En aquest mateix sentit, Teixes apunta que els lladres també es reinventen per saber on ho tindran més fàcil per poder entrar i emportar-se objectes dels que després en poden fer ús. Així, els pispes també utilitzen les xarxes socials. Per això és recomanable no publicar missatges que alertin que l’habitatge és buit o fotografies que confirmin que som lluny de casa. 
D’altra banda, a l’estiu les visites a la platja augmenten i són molts els que s’acosten al litoral en cotxe. No deixar objectes de valor al vehicle, evitarà que obrin el cotxe mentre es gaudeix d’una estona d’oci al mar. 

I pel que fa a la platja, s’han de mantenir els nostres objectes controlats i portar només allò que sigui imprescindible, deixant els objectes de valor a casa.

Informa: C.Salad

 
Tags: