Els Mossos investiguen la violació a una veïna de Mataró

Vies a l'alçada de Sant Andreu de Llavaneres. Foto: ACN
Els Mossos investiguen la violació a una veïna de Mataró

Els Mossos d’Esquadra investiguen la possible violació a una veïna de Mataró ocorreguda el passat 28 de desembre, a prop de l’estació de tren de Sant Andreu de Llavaneres. La víctima és una dona d’entre 40 i 50 anys que anava a la feina, poc després de les 7 del matí. L'agressor l'hauria sorprès a tocar del pas soterrat de les vies, a l'alçada de la mateixa estació de Rodalies de Llavaneres. Segons el testimoni de la víctima l’home la va agredir sexualment i després la va colpejar. La brutalitat de l’agressió hauria deixat la dona amb la cara desfigurada.

Aquest migdia l’alcalde del municipi, Joan Mora, i el sergent de la Policia Local, Carles Matamala, han comparegut davant dels mitjans de comunicació per donar els detalls de la investigació que es poden fer públics. Segons Carles Matamala, va ser la mateixa dona que va poder dirigir-se fins al bar de l’estació de tren i demanar ajuda. Amb l’avís a la Policia Local es va activar el protocol d’atenció a la víctima d’agressió sexual i se la va traslladar a l’hospital de Mataró.

Els detalls donats per la pròpia víctima han permès fer un retrat robot del presumpte agressor que s’ha repartit a les policies locals dels municipis del Maresme. La Unitat d’Investigació Criminal dels Mossos s’ha fet càrrec del cas i segueix diverses línies d’investigació. El cas no ha sortit a la llum pública fins ara per facilitar la feina dels investigadors policials.

Aquesta tarda, a les 19h es celebrarà a les portes de l’Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres una concentració de rebuig a l’agressió. També es farà la lectura d’un manifest.

D’altra banda, l’Ajuntament de Mataró també ha condemnat els fets. En un comunicat de condemna, que s’ha fet arribar als grups municipals diu, literalment, que “davant la brutal agressió que va patir una veïna de la nostra ciutat el passat 28 de desembre, l’Ajuntament de Mataró vol manifestar el rebuig i condemna més absoluta contra aquest fet. Les agressions sexuals són una violació dels drets humans fonamentals i un atemptat contra la llibertat i la dignitat de les persones. És alhora un delicte i un greu problema social i polític. La violència sexual és una forma de violència masclista que ens afecta a tota la ciutadania”.

Per denunciar aquesta i totes les formes que pren el patriarcat contra les dones, es crida a la ciutadania a participar en la manifestació unitària contra la violència masclista convocada per Teixit de Dones dijous dia 11 de gener a les 19.30 h davant de l’Ajuntament.