Els Mossos d'Esquadra recomanen ser curosos amb l'ús d'internet

Precaució i responsabilitat. Són els principals consells que cal tenir en compte a l’hora de navegar per internet i fer qualsevol tipus d’acció a la xarxa. Els Mossos d’Esquadra alerten que molts comportaments de risc neixen precisament de la manca de percepció d’inseguretat. En parlaven al programa El Mirador dos agents de relacions amb la comunitat de la comissaria de Mataró, en el marc del Dia d’Internet Segura. Dani Teixes destacava la diferència d’actituds i conseqüències entre la realitat i el món virtual.

Les dades personals que es faciliten són un dels majors riscos. Pol Cumalat recomana fixar-nos bé en quina informació publiquem sobre nosaltres i recorda que a través de les xarxes socials el control sobre les persones és absolut.

A Internet les fronteres físiques desapareixen i això complica la persecució dels delictes. Per això recomana ser conscients de la informació personal que compartim a la xarxa perquè sovint permetem que se sàpiga tot de nosaltres o què fem en qualsevol moment.

No tenir cura de tot això pot provocar robatoris al nostre domicili o fins i tot perdre una feina si els responsables de l’empresa busquen els nostres perfils.

Pel que fa a l’ús comercial de la xarxa, des dels Mossos recorden que comprar per internet no és insegur si es fa sota les condicions adequades. Això sí, deixen clar que davant el dubte sempre cal comprovar.

 

Informa: L.Cera