Els Mossos dediquen el cinquè Calendari Solidari als malalts d'Alzheimer

L’Escola Cor de Maria va acollir dissabte passat la presentació a Mataró del Calendari Solidari dels Mossos d’Esquadra 2018, dedicat als malalts d’Alzheimer. Les imatges del calendari – que ja va per la cinquena edició- tenen com a protagonistes agents dels Mossos d’Esquadra, afectats d’Alzheimer i familiars dels mateixos malalts. Els escenaris triats per a les fotografies són festes populars de 14 municipis catalans, entre ells, Esparreguera, Berga o Mataró, que apareix al calendari a través de la seva celebració més important, la de les Santes. 

El calendari solidari dels Mossos d’Esquadra es realitza en col•laboració amb la Federació d’Associacions de Familiars de Malalts d’Alzheimer de Catalunya, la FAFAC, que l’any que ve celebra 20 anys. Per als Mossos d’Esquadra de Mataró, participar en iniciatives solidàries com a aquesta enriqueix la feina de la policia catalana. Des de l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer de Mataró i el Maresme, afirmen que el calendari és de gran valor perquè dóna visibilitat als afectats d’aquesta malaltia que provoca la pèrdua de la memòria i perquè permet recaptar fons per ajudar els seus familiars fer-se’n càrrec. 

Amb quatre edicions, el calendari solidari dels Mossos d’Esquadra ha ajudat a recaptar un total  de 230.000 euros, lliurats de manera íntegra a entitats que, com la FAVAC, desenvolupen una tasca social important a Catalunya.

Informa: B. Doñate