Els Mossos de Mataró detenen dues persones per estafa i falsificació de receptes

Els Mossos d’Esquadra de la Comissaria de Mataró han detingut un home i una dona per la falsificar receptes i comprar medicaments de la família de les amfetamines i les benzodiazepines. Els detinguts, veïns de Calella, han estat acusats de més de 140 presumptes delictes de falsedat documental, un delicte contra la salut, un delicte d’estafa al Servei Català de la Salut Pública i un delicte de furt.

Els arrestats compraven les receptes en blanc a una tercera persona implicada que està pendent de detenció. Després omplien les receptes amb dades falses i les segellaven amb un segell professional que un quart implicat havia sostret a una metgessa col·legiada. L’ús final d’aquests medicaments era, presumptament, la seva venda il·lícita.

El Servei Català de la Salut va comprovar que entre els mesos de febrer i abril s’havien dispensat medicació per valor de 665 euros en les diferents farmàcies afectades, situades des de Pineda de Mar fins a Barcelona. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions relacionades amb aquests fets. Els arrestats van passar a disposició judicial el 25 de juny i el jutge va decretar llibertat amb càrrecs per als dos.