Els Mossos consciencien la població per evitar robatoris a casa

“Que res destorbi la vostra tranquil•litat” és la nova campanya iniciada pels Mossos d’Esquadra per intentar evitar robatoris a casa en aquells períodes en els que no hi som. No es tracta només dels dies de vacances quan marxem de vacances, sino també aquells moments en els que de forma massiva la gent és fora de casa. Un exemple d’aquesta situació és la nit dels focs de Les Santes, quan milers de mataronins baixen fins a la platja per veure’ls en primera fila. Explica Daniel Teixes, agent de Relacions amb la Comunitat de Mossos d’Esquadra, que es tracta de tenir cura i posar difícil l’accés a casa als lladres. En aquest sentit diu que no es pot baixar la guàrdia i tancar sempre amb la clau. Especialment, perquè quan entren a un domicili els delinqüents s’emporten tot allò que els és més fàcil endur-se: mòbils, tauletes, joies o fins i tot, alguna còpia de les claus. 

D’altra banda, l’agent Daniel Teixes també recomana que en cas de marxar de vacances és important activar l’alarma de casa, tancar bé les portes i deixar indicis que facin pensar que hi ha algú a dins de casa. A més, destaca que cal ser molt  curosos amb la informació que publiquem a les xarxes socials. Són moltes les persones que publiquen fotos des de la destinació de vacances o fotos amb la ubicació on es troben en aquell moment. Un error que pot portar a que els lladres vegin l’oportunitat d’entrar a casa nostra amb molta més facilitat. 

Recollir la correspondència, no obrir a desconeguts que vulguin entrar a la comunitat de veïns són mesures eficients per intentar evitar que puguin entrar a casa i emportar-se les nostres pertinences.