Els Mossos centren la recerca dels joves del Maresme fora del pantà de Susqueda

Foto: Ajuntament de Susqueda

Els Mossos d’Esquadra continuen buscant la jove parella del Maresme desapareguda des del passat 24 d’agost, quan es disposaven a fer una travessa en caiac al pantà de Susqueda, a Girona. Aquest dilluns, la policia catalana ha reprès les tasques de recerca en solitari, sense els Bombers ni la Guàrdia Civil, després que ahir es decidís que ja no se’ls buscaria més dins del pantà. Aquest dilluns, una unitat terrestre i una altra de subaquàtica dels Mossos d’Esquadra tracten de localitzar els nois en unes zones molt concretes de l’entorn del pantà, segons ha informat la policia catalana a primera hora del matí.

Mentrestant, la pista forestal que voreja el pantà de Susqueda a Sau té l’accés restringit només als serveis d’emergències fins demà dimarts, segons ha comunicat l’Ajuntament de Susqueda a partir d’indicacions dels Mossos d’Esquadra. La policia catalana s’ha trobat aquests dies amb molta gent que volia ajudar-los a localitzar els joves. Divendres passat, per exemple, es va organitzar una macrobatuda a peu per la zona de la muntanya. Es van organitzar grups de cinc persones de totes les edats. Però els Bombers van haver de demanar que no hi anés més gent a la zona perquè ja hi havia prou voluntaris.

Els joves Marc Hernández, de 23 anys i veí d’Arenys de Munt, i Paula Mas, de 21 i resident a Cabrils, van desaparèixer el passat 24 d'agost després de comunicar als seus familiars i amics que volien fer una excursió amb caiac a la zona de Girona. Dilluns passat, van trobar el cotxe que conduïen, un Opel Zafira de color blau, al pantà de Susqueda. Era a 7 metres de la superfície i contenia la seva documentació, menjar, roba, sacs de dormir i d’altres objectes personals que fan pensar que algú va empènyer el cotxe a l’aigua de manera voluntària, segons ha confirmat la Conselleria d'Interior. A més, uns joves van localitzar el caiac en un altre punt del pantà, en aquest cas punxat i mig enfonsat amb unes pedres.

L’última vegada que es va veure els joves va ser dijous passat a La Sellera de Ter, on van treure diners d’un caixer automàtic. També se’ls va veure en un bar a Amer, on van preguntar com arribar al pantà de Susqueda. Els cossos de seguretat han rastrejat de manera intensa l’embassament els últims dies, sobretot després que dijous passat un gos de la unitat subaquàtica alertés de la presència d’algú a l’aigua. Els Mossos d’Esquadra segueixen sense descartar cap hipòtesi.