Els mataronins es fan seva la Riera durant l'Aturada de País

El centre de Mataró s’ha convertit en un passeig ple de gent que anava i venia, com en un dia festiu. La majoria dels comerços i establiments tancats: des de restaurants, bars sense terrasses, botigues d’alimentació, de telefonia, de roba o parament de la llar han deixat la persiana baixada aquest dimarts. Mentrestant la Riera, plena normalment de vehicles comercials i de repartiment de paquets a les 11h del matí, estava aquest dimarts envaïda per persones que passejaven o es dirigien a la manifestació. És el cas de la Gemma i la Marta i l’Anna Galiana que es dirigien a davant de l’estació per protestar per les càrregues policials de diumenge i pel atacs contra ciutadans innocents. Per altra banda, Antonio Valldevives celebra l’actitud cívica de la gent i aplaudeix l’actuació dels Mossos. Un altre cas és el del Jaume Poch un senyor de 84 anys que molt emocionat recordava per Mataró Audiovisual les seves vivències durant la dictadura i com aquesta revolució està canviant les coses.

Cas també destacat és el d’activistes socials de Mataró. Maria Major, de l’AAVV de Rocafonda, es mostra molt contenta per l’èxit de convocatòria que estan tenint les accions d’aquests dies. Especialment en barris com el seu amb molts habitants procedents de països estrangers. Per Toni Guirao, la manifestació d’avui és el resultat de l’abús policial de diumenge i la repressió policial. Per Guirao, el més important és anar de cara a aconseguir la independència.  Per la seva banda, des del grup de la memòria històrica, Santi Combarros apunta que el que està passant és una bola de neu imparable.

Milers de persones s’han desplaçat aquest migdia pels carrers del centre de Mataró dirigint-se a la massiva manifestació de l’estació de ferrocarril.

Autoria: Cristina Salad i Pep Andreu