Els mataronins aprofiten les rebaixes per comprar a millors preus

Reabixes

El gener és mes de canvis, propòsits, rutines i també rebaixes. Les botigues han començat aquesta setmana els seus habituals descomptes de després de reis i els primers dies són positius, segons expliquen des del comerç de proximitat. Els botiguers afirmen que no és senzill, perquè per vendre cal adaptar-se als nous temps i a les dinàmiques dels grans grups comercials. Això obliga el petit comerç a reinventar-se i a interessar-se per les modes. També a temptejar les noves tendències. Un fet que segons Joan Tolrà, de la botiga Pell Tolrà, és positiu pel consumidor. Els botiguers són optimistes, malgrat afirmen que el consum encara es ressenteix de la crisi econòmica. Diuen que va millorant, però que el ritme de la recuperació és lent.  

D’altra banda, els consumidors són els grans beneficiats de les rebaixes. Alguns d’ells, com l’Andrea Martínez o en Carlos Fernández asseguren que inverteixen els diners de reis en comprar roba o rellotges. D’altres, com el cas de l’Adrià Velardos, les aprofiten per comprar més pel mateix preu.

Els consumiors destinaran una mitjana de 97 euros a comprar roba i complements en les rebaixes d'hivern, enfront de la despesa de 90 euros que es va fer el desembre, segons es desprèn de l'Estudi Fintonic 2018 «El consum de moda a Espanya». Dies de compres que caldrà analitzar a final de mes.

Informa: M.Rodríguez/ J. Peñaranda/ L. Fernández