Els llums de Nadal, principal reclam d’unes festes enrarides per la Covid-19

L’Ajuntament ja ha començat a instal·lar els llums de Nadal, ubicats tant al cas antic com als principals eixos comercials de la ciutat.

L’Ajuntament  de Mataró ja ha començat a instal·lar els llums de Nadal, que cada any, durant aquestes dates, il·luminen els principals carrers i zones comercials de la ciutat. Es trobaran ubicats en els mateixos punts dels últims tres anys: Casc Antic i eixos comercials del Centre, Rocafonda, Cerdanyola i Peramàs. En total s’hi destinen 83.800 euros amb la voluntat de fer més atractius els carrers durant aquestes dates i fer extensiva la màgia de Nadal més enllà del centre de la ciutat.

El que no se sap encara és quan es farà l’encesa dels llums ni en quin format. Des de l’Ajuntament desestimen un acte al carrer, com el que s’ha fet durant els últims anys i busquen data, tenint en compte que l’encesa no es podrà fer coincidir amb la inauguració de la tradicional Fira de Nadal de la plaça Santa Anna, que aquest any ha quedat suspesa. De fet, i tenint en compte el context de restriccions arran de la pandèmia de la Covid-19, els llums ornamentals de Nadal seran el principal reclam dels carrers mataronins aquest any. Tot això a falta de conèixer si hi haurà alguna campanya nadalenca concreta d’entitats o associacions de botiguers.

A l’espera de saber com serà la Cavalcada dels Reis Mags

La ciutat també resta a l’espera de conèixer com es farà aquest any l’entrega de la carta als Reis Mags, com serà la seva l’arribada a la ciutat i com serà la cavalcada del 5 de gener, un dels actes més multitudinaris que celebra cada any Mataró. En aquest últim cas se sap, que el format no serà l’habitual i que es preveuen canvis importants. Per ara s’hi està treballant des de cultura de l’Ajuntament i la previsió és que d’aquí a pocs dies ja es pugui saber com es viurà la prèvia a la nit més màgica de l’any a la ciutat. Fa uns dies ja s’avançava des de la Generalitat però, que aquest any les cavalcades haurien de ser “perimetrades i estàtiques”, fugint de les aglomeracions, aquest serà per tant, el marc al què s’haurà d’adaptar l’ajuntament alhora de definir la seva proposta.

Informa: A.Gual