Els Jutjats de Mataró s’omplen de peticions d’autoinculpacions

"Omplim els jutjats d'autoinculpacions". Aquest era el lema de la nova acció  promoguda per Òmnium Cultural que es va realitzar ahir a la tarda. L'objectiu era col·lapsar el sistema judicial a partir d'autoinculpacions que denunciaven que exercir els drets fonamentals no hauria de ser delicte en una democràcia. 

Pel que fa a les conseqüències d'aquestes autoinculpacions segons Montse Parera, advocada de l'Associació de Juristes pels Drets Humans del Maresme, haurien de ser poc significatives. Tot i així no descarta que finalment cridin a declarar una petita part de la gent que hagi dut a terme l'acció.

El funcionament d'aquesta iniciativa era aparentment senzill. Òmnium facilitava un document que s'havia d'emplenar amb dades personals com ara el nom, el cognom, l'adreça i el DNI. Signant aquest full, la persona es declarava culpable per haver-se manifestat el 20 de setembre davant de la Conselleria d'Economia de Barcelona i per haver participat a les votacions de  l'1 d'Octubre. A la vegada, també denunciava la sentència del passat 14 d'octubre en contra dels polítics presos. En sortir del jutjat, els participants es van mostrar sorpresos perquè no se'ls hi havia demanat cap tipus d'identificació per comprovar que la persona que figurava en el full i la que el presentava coincidien.

Informatius: L.Sanmiquel / J.Pirt