Els jutjats catalans tornen a obrir amb 75 mil vistes pendents durant la Covid-19

La covid 19 ha posat en evidència la situació precària del món judicial. Així ho afirma la degana del col·legi d’advocats, Maria Pastor, que explica que la normalitat costarà de recuperar. Fins al mes de juliol s’han d’intentar encabir les vistes judicials en casos de màxima necessitat, això fa que vistes programades per aquesta setmana i que queden suspeses es reprogramin pel juliol del 2021.

La vida judicial intenta tornar a la seva normalitat.

Els treballadors dels Jutjats, de Mataró i de la resta de Catalunya, tornen des d’aquesta setmana a treballar al 100x100. Ho fan dividits en torns de matí i de tarda. Després de l’aturada judicial s’han de recuperar les 75 mil vistes que arreu de Catalunya han quedat sense celebrar-se durant l’afectació de la covid 19. Això vol dir que la normalitat ha tornat reestructurada. Amb prioritat per les vistes de casos d’ERTO’s, violència de gènere, casos de família o els de guàrdia. Ho explica Maria Pastor degana del col·legi d’advocats de Mataró.

Per la degana del col·legi d’advocats de Mataró, el món judicial no estava preparat per afrontar una aturada com la que ha viscut. I malgrat s’han pogut celebrar vistes telemàtiques, no han estat masses, perquè no hi ha una seguretat telemàtica que permeti als jutges poder-les programar. Per poder-ho canviar i estar preparats per un possible rebrot es necessita, segons Pastor,  per una banda pressupost i per l’altra formació dels diferents operadors jurídics que intervenen en tot el procés.

El que s’assegura des del col·legi és que al mal funcionament de la justícia abans de la pandèmia, ara se li ha d’afegir l’augment de casos degut a la crisi econòmica i a la crisi social.