Els joves del pis atacat a Premià de Mar van ser reallotjats a Mataró sense el coneixement de l'Ajuntament

Mataró

El trasllat dels joves del pis atacat de Premià de Mar a l’Hostal Illa Cristina de Mataró es va fer d’esquenes a l’Ajuntament. Així ho ha pogut confirmar Mataró Audiovisual, que també ha pogut saber, que el dia després de la seva arribada a la ciutat, dimecres, els joves migrants van ser traslladats de nou. Els joves, un total de quatre, van ser atacats diumenge passat en el pis que ocupaven a la localitat de Premià de Mar per un grup de veïns que els relacionaven amb una agressió sexual a una noia de la localitat i posteriorment desallotjats. Segons apuntava el diari La Vanguardia, el grup acumularia una vintena de fets delictius, una xifra, que seria menor segons altres fonts oficials. 

Seguint el protocol habitual en casos de desallotjament l’ajuntament els va reubicar de forma provisional a l’espera que se’n fes càrrec del cas la Generalitat. La nova ubicació dels joves, tots ells majors d’edat, es va fer pública a través de la premsa i va generar enuig per part del consistori mataroní, que no va ser informat d’aquest trasllat en cap moment des de fonts oficials. En converses posteriors amb l’edil de Premià de Mar i amb la Generalitat l’alcalde de Mataró va demanar explicacions i va titllar de “greu irresponsabilitat”  traslladar la conflictivitat social a Mataró, quan la ciutat porta mesos queixant-se per la falta de Mossos per encarregar-se de la seguretat ciutadana.

La presència dels joves mobilitza a Vox

També en relació amb la situació, ahir a la tarda, diversos membres de Vox Catalunya, entre ells l’exregidora de Plataforma per Catalunya a l’Ajuntament, Mònica Lora, es van concentrar davant l’Hostal per protestar contra la presència d’aquests joves a la ciutat de Mataró. Com a resposta a la concentració alguns veïns es van enfrontar als manifestants. Els joves però ja no es trobaven allotjats a l’Hostal.

Informa: A.Gual