Els instituts Satorras i Laia l'Arquera guanyen una línia pel curs vinent

Els instituts Alexandre Satorras i Laia l'Arquera guanyaran una línia de primer d'ESO aquest proper curs. Així ho ha afirmat el director de Serveis Territorials del Maresme-Vallès Oriental Pere Masó. A l'espera que aquest dimecres surtin les assignacions definitives, l'alta demanda d'aquest any, centralitzada sobretot en aquests dos centres ha fet que el departament hagi optat per obrir una línia més en aquests dos instituts. L'altre centre que també presenta una demanada molt per sobre de les places que oferta és l'institut cinc Sènies, en aquest cas, i com que el centre funciona amb mòduls, s'ha decidit deixar-lo com està.

Aquest increment en la demanda es deu en primer lloc a alumnes de la concertada que han sol·licitat plaça a un institut públic, així com a alumnes dels nous instituts escola, que han demanat fer la ESO a un altre centre.

Un cop es donin a conèixer aquest dimecres les assignacions definitives s'obrirà un període d'al·legacions, en el que les famílies que no estiguin satisfetes amb el centre que se'ls ha assignat podran sol·licitar un canvi. Inicialment Mataró partia amb una oferta de 56 grups de P3 i  53 d'ESO, que ara serien 55.

Informa: A.Gual