Els infants podran sortir al carrer una hora al dia a partir de diumenge

El govern espanyol ha decidit que els nens i nenes podran tornar a trepitjar els carrers diumenge, sis setmanes després que es decretés el confinament. Ho va anunciar ahir Pablo Iglesias, vicepresident de Drets Socials a la roda de premsa conjunta amb Salvador Illa, ministre de Sanitat.

Iglesias va aprofitar la compareixença per demanar disculpes per les confusions relacionades amb el desconfinament infantil. El vicepresident espanyol també va especificar que els infants hauran d’anar acompanyats sempre d’un adult, que no podran sortir a l’hora més de 3 menors i que no podran allunyar-se més d'un quilòmetre de casa. A més, s’hauran de respectar les mesures de protecció bàsiques: la distància de seguretat haurà de ser d’1 metre com a mínim i hauran de rentar-se sovint les mans. La mascareta serà un element no obligatori però sí recomanable. Aquells que presentin possibles símptomes de COVID-19, hauran de quedar-se a casa.

Per la seva banda, la Generalitat retreu que des de Madrid no s’hagi tingut en compte la proposta d’establir franges horàries perquè els infants surtin al carrer.

Mentre els nens i nenes estiguin fora de casa, podran córrer, saltar i fer exercici tot i que no es permetrà entrar a llocs precintats com ara parcs infantils públics o altres indrets on hi hagi mobiliari infantil. Així doncs, també queden prohibides les àrees compartides de les comunitats de veïns. Els infants podran sortir de casa acompanyats de joguines com ara pilotes, patinets o bicicletes. Totes aquestes activitats hauran de dur-se a terme entre les 9 del matí i les 9 de la nit.

Respecte als menors de més de 15 anys, el ministre Salvador Illa va recordar que poden fer les mateixes activitats que un adult sempre i quan tinguin el consentiment dels seus tutors legals.

Informa: L.Sanmiquel