Els formatges catalans, els més populars

Fa tres anys Roser Vives al costat del seu marit, van decidir emprendre una aventura i obrir la primera botiga especialitzada en formatges artesanals a Mataró i el Maresme. La Formatgeria està dedicada exclusivament a formatges i ofereixen una àmplia varietat de productes, tan nacionals com a estrangers. La gran acceptació del local per part dels clients i la dedicació dels seus propietaris ha estat recompensada, ja que l'any passat Roser Vives va rebre l'Esment Especial al Jove Empresari, que atorga la FAGEM, per la seva iniciativa empresarial. Vives ens explica el que significa aquest reconeixement per a ella.

En la Formatgeria no solament se centren a vendre formatges, sinó que ofereixen un servei personalitzat als seus clients, en el qual els recomanen productes segons els seus gustos i necessitats. A més, els expliquen d'on prové el formatge i tots els processos pels quals ha passat fins a arribar a la botiga. També organitzen tastos una vegada al mes, excepte a l'estiu, i compten amb hostesses que ofereixen formatges, perquè el client provi nous productes que no se'ls ocorreria provar abans.

Vives assegura que els formatges catalans són uns dels més populars, no obstant això, les demandes poden variar segons l'estació de l'any. A l'hivern els formatges suïssos i francesos són molt populars per preparar raclettes i fondues, en canvi a l'estiu es venen més els formatges frescos, especialment els italians com: la mozzarella, la burrata i la ricota.

Informa: M.Viteri/ E.Andrés.